لیست اختراعات سپيده صادقي
امروزه تصفيه فاضلاب هاي حاوي فلزات سنگين به عنوان مشكل اساسي در بسياري از صنايع مطرح است. فلز سنگين كروم شش ظرفيتي از بقيه تركيبات اتمي كروم سمي تر و سرطان زا بوده و معمولاً از فاضلاب صنايعي چون آبكاري فلزات، توليد كود و دباغي وارد محيط زيست مي شود. جهت تصفيه فاضلاب ¬هاي حاوي كروم شش ظرفيتي روش هاي انعقاد الكتريكي و انعقاد شيميايي گزينه¬هاي مناسبي مي¬باشند. در بخشي از تحقيق انجام شده در دانشكده مهندسي عمران- محيط¬زيست دانشگاه اميركبير، بررسي جامعي در رابطه با بهينه سازي و كاهش هزينه هاي عملياتي و بهره برداري در روش تلفيقي انعقاد الكتريكي/ انعقاد شيميايي براي حذف كروم شش ظرفيتي صورت گرفت. نتايج اين آزمايش ها نشان داد كه افزودن نمك PACl به راكتور انعقاد الكتريكي باعث افزايش 36% در راندمان حذف كروم (در مقايسه با روش انعقاد الكتريكي تنها) در شرايط آزمايشگاهي گرديد. همچنين، مقدار انرژي مصرف شده بعد از افزودن نمك PACl در بعضي شرايط آزمايشگاهي 47% كاهش داشت، كه اين بيانگر كاهش چشمگير مصرف انرژي بعد از افزودن PACl مي باشد. علاوه بر اين، كاهش قابل توجهي در مصرف جرم الكترودها (40%) بعد از افزودنPACl به فرآيند انعقاد الكتريكي اتفاق افتاد، كه كاهش چشمگير هزينه هاي عملياتي و بهره برداري را به همراه داشت. همچنين در مطالعات آماري، بهينه سازي حذف كروم در روش تلفيقي انعقاد الكتريكي/ انعقاد شيميايي به كمك منعقد كننده PACl، انجام شد و در اين راستا اثر پنج پارامتر تاثيرگذار بر روش تلفيقي انعقاد الكتريكي/ انعقاد شيميايي، شامل pH اوليه، جريان الكتريكي، زمان واكنش، غلظت اوليه كروم و غلظت اوليه PACl بر توابع هدف منتخب (درصد حذف كروم و هزينه هاي عملياتي و بهره برداري) بررسي شدند. نتايج حاصله نشان دادند كه پاسخ هاي به دست آمده از آزمايش ها و مقادير تخمين زده شده به وسيله مدل بسيار به هم نزديكند، و اين نشان دهنده اين است كه مدل واقعي و مدل پيش بيني شده توسط روش رويه پاسخ با دقت خوبي بر هم منطبق مي باشند و كاربردي بودن اين روش را تاييد مي كند.
گوشي ضد صدا همراه با پخش صداي قلب براي نوزاد
به منظور تزريق وريدي سرم از ست سرم استفاده مي شود. لوله ست سرم به انتهاي كيسه سرم متصل مي گردد. ست سرم حاوي چند بخش مهم است : محفظه قطره، گيره غلتكي، گيره اسلايد، لوله پلاستيكي،درگاه تزريق و سر سوزن مي باشد. درگاه تزريق در دو قسمت ، يكي بر روي كيسه حاوي مايع دارويي و ديگري بر روي قسمتي مشخص از ست سرم، مي تواند وجود داشته باشد. براي جلوگيري از عدم تماس درگاه تزريق با ميكرو ارگانيسم ها از سرسوزن پوشش دار استفاده مي شود. از آنجايي كه ست سرم هاي معمول احتمال انتقال آلودگي و نيدل استيك را به دنبال دارد، وسيله اي با عنوان درپوش استريله ست سرم اختراع كرديم كه برخلاف سرسوزن هاي مورد استفاده به ست سرم متصل مي باشد و از انتقال آلودگي به بيمار و آسيب ديدن پرستار جلوگيري مي كند. اين اختراع شامل قسمت محفظه دار و حاوي سرپوش است و سوزن ندارد ، هميشه به ست سرم متصل مي باشد و براي استفاده از آن كافي است قسمت متصل را بر روي درگاه تزريق قرار داد. از اين وسيله مي توان به عنوان جايگزين ست سرم هاي موجود در حين سرم درماني استفاده كرد.
ناهنجاري هاي ژنتيكي و مادرزادي از عمده عوامل مرگ و مير قبل از تولد و دوره نوزادي مي باشند.بدين منظور و براي كاهش ناهنجاري هاي ژنتيكي ناشي از اين بيماري، در بيشتر كشورهاي دنيا طرح غربالگري نوزادان به اجرا درآمده است. ناهنجاري هاي ژنتيكـي و مـادرزادي در يـك مـاه اول زنـدگي مهمترين علت مرگ و نقص عضو نوزادان مي باشد. سـالانه حدود 7/6 ميليون كودك مبتلا بـه ناهنجـاري هاي ژنتيكـي يـا مادرزادي شديد در دنيا متولد مـي شـوند و %90 ايـن تولـدها در كشورهاي با درآمد پايين اتفاق مي افتد. شيوع اين ناهنجـاري هـا در ايـران و عـدم شناسـايي بيماري كودك در يك سال اوليه تولد و عدم شـروع درمـان وي موجب مي گردد تا ظرفيت ضريب هوشي كودك تا %50 كـاهش يافته و درمان وي در آينده با مشـكلات بيشـتري روبـرو گـردد .در بين بيماري هايي كه در طرح هاي غربـالگري مـورد توجـه قـرار مي گيرند، مي توان به بيماري فنيـل كتونـوري اشـاره نمـود . اين در حالي است كه عدم تشخيص به موقع بيماري از طريق غربالگري، مشكلات جبران ناپـذيري را بـراي كودكـان و خانواده آنها به وجود خواهد آورد كه از آن جملـه مـي تـوان بـه بروز مشكلات عاطفي، روحي و روانـي از كـه محـدوديت رژيـم غذايي و تغذيه غيرطبيعي به كودك و خانواده تحميل مي شود و اجراي رژيم غذايي را برايشان بسيار سخت و زجرآفرين مي كند اشاره نمود. به منظور انجام تست غربالگري، ابتدا پاي نوزاد را گرم كرده و پس از تميز كردن ناحيه مورد نظر با ماده ضدعفوني كننده مخصوص، با استفاده از يك سوزن خاص (لانست) كه به پاشنه پاي نوزاد زده ميشود، چند قطره خون بر روي كاغذ صافي مخصوص جمعآوري شده و پس از سه تا چهار ساعت در حرارت اتاق خشك ميشود. در حال حاضر گرم كردن پاي نوزادان توسط دستگاهي به نام وارمر انجام مي شود، اين دستگاه بايد به مدت حدود 5 دقيقه به كف پاي نوزاد تماس داشته باشد. . از معايب اين دستگاه مي توان به سنگين بودن دستگاه، وجود فرد ثالث به منظور نگهداري وارمر در محل، عدم همكاري نوزاد، بي قراري نوزاد و گرم شدن تمام كف پاي نوزاد اشاره كرد. بدين منظور ما تصميم گرفتيم وسيله اي اختراع كنيم تا مشكلات فوق الذكر را بر طرف كرده و انجام اين تست را براي كادر درماني، نوزادان و والدين نوزاد تسهيل نمايد.
موارد یافت شده: 4